MyFeed Personalized Content
Hamilelikle İlgili En Merak Edilenler
Makale
Favorilere ekle

Hamileliğin Dokuzuncu Ayı ve Bebek Gelişimi

En son 37 veya 41 hafta önce adet oldum ve hamileliğim 35 ile 39 hafta arasında. Beklenen tarih henüz gelmemiş olsa da bebeğim artık her an doğabilir. Seyahatlerimi kısıtlıyorum ve hastane çantamı hazırlıyorum! Geri sayım başladı!

2dk oku Haz 13, 2018

Hamileliğin Dokuzuncu Ayında Bebek

Bebeğiniz artık dış dünya ile karşılaşmaya hazır.

Kalp/akciğer devresi bebeğiniz dışarıdaki hava ile temas ettiğinde işlemeye başlayacaktır. Böylece bebeğiniz artık plasenta üzerinden değil bağımsız bir şekilde nefes alacaktır. Son haftası boyunca akciğer alveolleri amniyon sıvıyı boşaltıp şişecek ve bronşları açılacaktır.

Kullanabileceği alan dar olsa da hareket etmeye devam edip kendini hissettirecektir. Biraz daha sabır gerekiyor; bebeğinizi kısa süre sonra kucağınıza alacaksınız.

Hamileliğin son aylarında beslenme

Doğum tarihi hızla yaklaşırken stres seviyelerinin yükselmesi de alışıldık bir durumdur. Sakin olun ve yaşamdan zevk alın! Aşağıdakiler açısından zengin olan gıdaları tüketmeyi unutmayın:

  • Magnezyum sinir sistemi ile kasların sorunsuz işlemesi için önemlidir. Kuru meyvelerde, badem, ceviz, fındık gibi yağlı tohumlarda, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagillerde, bazı şişelenmiş sularda ve bitter çikolatada bulunur.
  • Sinir sisteminin sorunsuz işlemesi için B6 vitamini, tam tahıllı mısır gevreği, tam buğday ürünleri, bulgur, kuru meyveler, fındık ve muz tüketmeyi tercih edin.
  • Kolza yağı, keten tohumu, yağlı balıklarda (somon, tuna, sardalya, çiroz, vb) buluna omega 3, hücre ve sinir sistemi için büyük önem taşır.
  • Yediklerinizden keyif alın! Keyif ve sağlık hissi belirli oranda mutluluk oluşturan endorfin hormonunun salgılanmasını tetikler.

Hamilelikte kilo artışı

Hamileliğin sonlarına doğru kilo artışı hızlanacaktır ki, bu gereklidir. Üçüncü trimester esnasında ayda genelde 1 kilodan biraz daha fazla alabilirsiniz. Ancak birden haftada 1 kilodan fazla almaya başlarsanız bunu doktorunuza bildirmeniz Doğum bu yüzden hesaplanan doğum tarihinden önceki veya sonraki iki hafta içinde gerçekleşebilir. Teorik süre dolduktan sonra bebeğinizin iyi durumda olduğunu doğrulamak için doktorunuza danışın. Doktorunuz gerekli görürse doğumu başlatmaya karar verebilir. Cesur olun, her şey yolunda gidecek!