MyFeed Personalized Content
0-6 Ay
Makale
Favorilere ekle

Bebeklerde Karın Ağrısı Neden Olur? Nasıl Anlaşılır?

Büyük hıçkırıklar ve gergin bakışlar, bebeğim artık dayanamıyor... Küçük karnının ağrıdığını hissediyorum ama geçirmek için ne yapacağımı bilmiyorum.

2dk oku Kas 19, 2019

Katı gıdalara geçiş döneminde birçok başarısız girişiminiz olabilir. Bebeğinizin hayatındaki bu değişiklik onun minik karnını biraz zorlayabilir. Bebeğinizi rahatsız edebilecek durumlardan birkaçı aşağıda verilmiştir.

 

Bebeklerde kolik

Bebeğiniz uzun süre, bazen saatlerce ağlıyor ve kesinlikle durduramıyorsunuz. Tüm aile panik oluyor ve bebeğinizi sakinleştiremediğiniz için suçluluk hissediyorsunuz. Ama bu sizin suçunuz değil. Eğer bebeğiniz normal besleniyor ve ağrılı olduğu zamandan geri kalan zamanlarda sürekli gülümsüyorsa, doktorunuz da her şeyin yolunda olduğunu söylüyorsa, o halde endişe etmeyin. Sakin olun ve bebeğinizi kollarınıza alarak yavaşça sallayın. Bu hareket onları güvende hissettirecek ve sakinleştirecektir.

 

Bebeklerde ishal

Bazı bebeklerde küçük sindirim sorunları görülebilir. Sıklıkla görülen ishal bazen tehlikeli olabilir. Sıvı kaybı hızlıca baş gösterebilir ve bu noktada bebeğinizin kilo kaybı yaşamadığını kontrol etmek önemlidir. Eğer bebeğiniz ishal olursa, doktorunuza danışın.

Not: Anne sütü bebeğinizin dışkısının biraz sarı ve akıcı olmasına neden olur ve bezinin her beslenmeden sonra, günde yedi-sekiz kez, değiştirilmesi gerekir. Bu durum  bebeğinizin ishal olduğu anlamına gelmez, ancak emin değilseniz veya endişelendiğiniz bir durum varsa mutlaka doktorunuza danışın.

 

Bebeklerde kabızlık

Eğer bebeğinizin dışkısı katılaşmışsa ya da dışkısı küçük topaklar halindeyse ve ıkınırken ağlıyorsa, durumu doktorunuzla konuşmanız gerekir.

 

Bebeklerde reflü

Reflü, bebeğiniz sütünü kustuğunda meydana gelir ve aslında oldukça sık görülen bir durumdur. Bebeğin kendi başına doğrulmaya başladığı 6. ila 12. ay arasında kendiliğinden kaybolur.

 

Bunları yapın:

  • Emzirme ya da beslenme saatini gün içinde eşit şekilde yayın,
  • Bebeğinizi mide kapasitesini düşünün ve aşırı beslemeyin. Unutmayın, 1 aylık bebeğinizin mide kapasitesi bir yumurta büyüklüğü kadar, 6 aylıkken ise bir çay bardağı kadardır.
  • Bebeğinizin gazını güzelce çıkarın ve beslenmeden hemen sonra uzanmasına izin vermeyin,
  • Yatağın baş kısmını biraz yükseltin veya reflüye uygun yataklar kullanın.

İlk 1000 Gün Kulübüne Katılın

MVP Logo

Annelik, ömür boyu süren bir yolculuktur.

  • Beslenme Kılavuzu

    Beslenme Kılavuzu

    Beslenme hakkında bilgi edinin

  • Uygulamalar

    Uygulamalar

    Özel pratik uygulamaları deneyin

  • Yardım Alın

    Yardım Alın

    Her zaman ihtiyacınız olan yardım ve cevapları alın