MyFeed Personalized Content
Hamilelikle İlgili En Merak Edilenler
Makale
Favorilere ekle

Babalar Doğuma Girmeli mi? Hamilelikte Eş Desteği

Doğum, yalnızca bizim için değil, müstakbel baba için de bir testtir! Doğumhanede bebeklerinin doğumuna tanıklık edenler için gerçek bir maratondur. Koridorda volta atmak zorunda olmak onlar için de streslidir. Her halükarda, onların kararına saygı duymalıyız.

2dk oku Ara 3, 2019

Hamilelik iki kişiliktir. Baba ultrason muayenelerinde, doğum öncesi derslerde, odanın hazırlığında ve bebeğin isim seçiminde ya da yalnızca anneye destek ve yardımcı olmak için her aşamada sürece dahil olabilir. Bu nedenle, bebeğinin doğumunda olmak istemesi de doğal bir durumdur. Baba, doğuma katılmaya kendisi karar verir.

 

Önemli bir rol ve kişisel bir seçim

Bebeğinin doğumunda orada bulunmak, ilk ağlamasını duymak, ilk dakikalarda bebeğini kucağına almak bazı babalar için dünyadaki hiçbir şeye değişilmez.. Ancak bunun her zaman kolay bir an olmadığı hatırlanmalıdır. Anne, acı içindeyken durumu nasıl kontrol edeceğini bilememenin korkusu, kan ve tıbbi müdahale, stres vb. gibi faktörler daha önceden göz ardı edilmiş olabilir.

Aslında her şey, kişilerin hassasiyetiyle ilgilidir: kimseyi suçlamanın gereği yoktur! Tüm durumlarda, koridorda sakin bir müstakbel baba, doğumhanede tamamen panik halinde bir babadan daha iyidir. Bazı durumlarda ise anne, babanın doğumda bulunmasını istemeyebilir.

 

Baba doğuma girdiğinde...

Görevi, anne adayını fiziksel ve psikolojik olarak desteklemektir. Onu rahatlatabilir, masaj yapabilir, dikkatini dağıtabilir- kısacası, küçük şeyler için orada olabilir! Babanın doğumun tamamında bulunmasına gerek yoktur. Hem baba hem de müstakbel anne için zaman zaman temiz hava almaya çıkmak ve mola vermek iyi olacaktır. Bazı durumlarda (Sezaryen, ameliyat vb.) babanın odadan çıkması istenebilir.

Genelde erkekler, eşlerinin değişen modlarıyla yüzleşir; anne dokunulmak istemez veya kendini şiddete eğimli bir şekilde ifade edebilir. Tüm bunlar normaldir: yorgunluk, ağrı ve anksiyetenin etkileriyle bazı duygular açığa çıkacaktır. Bu duygular genelde babaya yönlendirilir! Bu nedenle babanın rolü, orada bulunmak ve sağduyulu olmak arasındaki doğru dengeyi bulmaktır.

Doğumdan sonraki ilk birkaç dakikada baba aktif bir rol oynar. Ondan genelde, sembolik bir hareket olan göbek bağını kesmesi istenir. Ancak bebeğin ilk banyosu ve giydirilmesi konusunda da sorumluluk alacaktır. Doğum anında baba orada bulunsun ya da bulunmasın, bebeğiyle ilk kez tanıştığı an büyük bir olaydır.

Her baba nasıl deneyimlemesi gerektiğini kendisi seçer ve bunu ömrü boyunca hatırlar!